تابلو برق فشار ضعیف ثابت MDP
تابلوهای برق محفظه ای است که از آن برای نصب تجهیزات قطع و وصل، حفاظتی، کنترلی و اندازه گیری استفاده میشود.
معمولا برای توزیع برق فشار ضعیف در تاسیسات، از تابلوهای برق فشار ضعیف استفاده می کنند.
تاسیسات برقی بناهای ذکر شده زیر نیازمند استفاده از تابلو برق توزیع میباشند:
ساختمانهای مسکونی
ساختمانهای تجاری
ساختمانهای اداری
ساختمانهای درمانی
ساختمانهای آموزشی
ساختمانهای عمومی
ساختمانهای صنعتی
پارکهای تفریحی
کارگاههای ساختمانی
ساختمانهای کشاورزی
ساختمانهای دامداری
و ...
نکته قابل توجه در ساخت تابلو برق به خصوص در مکانهایی که افراد غیر متخصص در آن رفت و آمد میکنند نصب شده باشد، نباید هیچ یک از قسمت های برقدار آن در دسترس یا قابل لمس باشد. به عبارت دیگر روی تمام قسمت های برقدار تابلو یک صفحه عایق قرار میگیرد و تنها قسمتی از تجهیزات در دسترس هستند که نیاز به قطع و وصل شدن عمومی دارند. این صفحات از دسترسی افراد غیر متخصص به ترمینال های تابلو جلوگیری میکند.
تجهیزات مهم در تابلو برق فشار ضعیف ثابت، کلیدهای اتوماتیک کامپکت یا کلیدهای هوایی می باشند.
کلید اتوماتیک کمپکت: (Moulded Case Circuit Breaker (MCCB
کلیدهای اتوماتیک ترمومگنتیک دارای رله های مگنتیک و حرارتی می باشند، که این رله ها عمل قطع مدار را در زمان اضافه جریان انجام میدهد. و رله حرارتی عمل قطع مدار را در زمان اضافه بار بر عهده دارد.
در کلیدهای اتوماتیک الکترونیکی، اضافه بار و اضافه جریان توسط مدارهای الکترونیکی کنترل شده و فرمان قطع کلید به رهاساز داده می شود.
کلیدهای اتوماتیک کامپکت دارای جریان نامی 16 آمپر تا 1600 آمپر می باشند، اما این کلیدها حداکثر تا 3200 آمپر ساخته می شوند. ابعاد این کلیدها با افزایش جریان نامی بزرگ می شود، که در طراحی تابلوبرق بسیار حائز اهمیت می باشد.
تجهیهیزات جانبی قابل نصب برروی کلید های اتوماتیک:
- موتور الکتریکی: به منظور شارژ (وصل ) یا دشارژ (قطع) از راه دور کلیدهای اتوماتیک از موتور الکتریکی استفاده می شود.
- رله شنت تریپ (Shunt Trip): این رله هنگامی که ولتاژ تغذیه اش مقداری بین 70 تا 110 درصد ولتاژ نامی گردد فرمان قطع کلید را صادر می کند یا می توان به کمک کنتاکت کمکی عمل این رله را برای مقاصد دیگر مانیتور نمود. این رله ها در کلید های کمپکت در دو تیپ کلی برای ولتاژ DCو ACساخته شده اند.
- رله افت ولتاژ (Under Voltage): این رله هنگامی که ولتاژ تغذیه اش کوچکتر یا مساوی 70% ولتاژ نامی گردد فرمان قطع کلید را صادر می کند . این رله همچنین از وصل کلید در هنگام پایین بودن ولتاژ جلو گیری می کند.
رله های افت ولتاژ در دو نوع uvr و uvrd ساخته شده اند و تفاوت آنها در زمان قطع می باشد. uvr به محض افت ولتاژ از حد معین فرمان قطع را صادر می کند ولی uvrd همین عمل را بعد از یک تاخیر زمانی انجام می دهد.
- کنتاکت های کمکی (AS on/off switch): کنتاکت های کمکی همزمان با پلهای اصلی کلید عمل می کنند و همواره وضعیت قطع یا وصل کلید را در پایانه های خود نمایش می دهند.
5- کنتاکت های کمکی (BA): کنتاکت های خطا در هنگام وقوع یک اضافه بار یا یک اتصال کوتاه عمل کرده و آن را در پایانه های خود منعکس می نمایند.
6- واحد محدود کننده جریان (Limiter Unit): از این واحد به منظور بالا بردن قدرت قطع کلیدهای کمپکت استفاده می شود.
7- کشویی (Plug-in): از این تجهیز جهت کشویی کردن کلید های MCCB استفاده می شود.
توزیع برق فشار ضعیف توسط تابلوهای برق متفاوتی انجام میشود. در ساختمانهای مسکونی یا ساختمان های صنعتی، برق مورد نیاز هر قسمت بایستی توسط تابلو برق مختص به آن واحد توزیع گردد. طراحی و ساخت تابلو برق توزیع با توجه به نحوه کاربری آن واحد انجام میشود. که اکثر لوازم مورد استفاده در تابلو برق توزیع، کلیدهای اتوماتیک یا کلیدهای مینیاتوری هستند، حال برای سهولت کاربری اپراتور از تجهیزات جانبی دیگری هم استفاده میشود. از جمله کلید گردان یا کلید سلکتوری که روی درب تابلو برق نصب میشود تا استفاده از تابلو برق را راحت تر کند.
ساختمانهایی که برق ورودی به مصرف کننده ها باید دارای کمترین نوسان ممکن باشد پیشنهاد میشود که از استابیلایزرها استفاده کرد.
گروه مهندسی رعد کنترل قدرت، امکان ساخت تابلو برق توزیع را با تثبیت کننده ولتاژ یا همان استابیلایزر داراست.
استابیلایزرها میتواند به خوبی از سیستمهای صنعتی سه فاز، دستگاههای دقیق آزمایشگاهی، وسایل حساس اندازه گیری، سیستمهای مخابراتی و... در مقابل نوسانات و اختلالات برق شهر محافظت نماید.